U trendu

Upozorenje na katastrofalne posledice: Uragan Irma pogodio karipsko ostrvo Barbudu

Snažni uragan Irma noćas po lokalnom vremenu je pogodio istočno karipsko ostrvo Barbudu, praćen vetrovima brzine 295 kilomeara na čas, saopštio je Američki centar za uragane.

Središte uragana prešlo je preko Barbude, dela ostrvske državice Antigva i Barbuda, oko dva sata noćas po lokalnom vremenu (8.00 po centralnoevropskom vremenu).

Uragan, koji bi mogao i da izazove morske oluje i dalje se kreće prema severpozapadu u pravcu Devičanskih ostrva i Portorika.

Centar oluje bi danas popodne po lokalnom vremenu mogao da prodje oko 50 kilometara od Portorika, a njegove posledice bi kasnije ove sedmice mogle da se osete i na Floridi, iako stručnjaci smatraju da je još prerano prognozirati putanju uragana.

Nekoliko američkih teritorija i karipskih ostrvskih država i prekomorskih teritorija juče je uvelo vanredno stanje zbog predstojećeg dolaska uragana Irma koji s nedavno formirao iznad Atlantskog okeana i  ojaćao do oluje pete kategorije.

Meštani na karipskim ostrvima su se užurbano pripremali uoči dolaska uragana Irme, za koji se očekuje da će biti najsnažnija oluja na Atlantiku u poslednjih deset godina, a zvaničnici su upozorili da bi mogao da ima katastrofalne posledice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar