U trendu

URA za rekonstrukciju bez političara, Demokrate: Može i NVO

PODGORICA – Građanski pokret URA će podržati rekonstrukciju vlade ukoliko ona ne predviđa ulazak političara u najviši organ izvršne vlasti, dok je za Demokratsku Crnu Goru prihvatljivo i da tri potpredsednika vlade budu iz nevladinog sektora, ukoliko iz nje izađu svi stranački predstavnici.

To je poručeno tokom vecerašnjeg duela u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti, čiji gosti su bili potpredsednici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA – Momo Koprivica i Miloš Konatar.

Konatar je, u završnom obraćanju, rekao da zajednički cilj aktuelne generacije političara treba da bude učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

„Ubeđen sam da ova Vlada može da dovede Crnu Goru na prag EU“, kazao je on.

Koprivica je kazao da su za dogovor i smanjenje tenzija, kao i za unapređenje delovanja svih grana vlasti.

„Moramo obezbediti političku stabilnost i zato smo se založili za određene modele unapređenja delovanja izvršne vlasti“, kazao je potpredsednik Demokrata.

On je rekao da je na Cetinju bio na ispitu državno-pravni poredak.

„Postaviti barikadu znači kazati – država je dovde, a ovde nije“, istakao je on.

Koprivica je naveo da se mora obezbediti sekularnost države, odnosno da postoji identičan odnos prema svim verskim zajednicama. „Neophodno je da sve zajednice uvažavaju svoja ustavna prava“, naglasio je on.

Koprivica je upitao, o čija se prava mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ogrešio da bi bilo onemogućeno njegovo pravo da bude ustoličen na Cetinju.

Voditelj emisije „Načisto“ Petar Komnenić kazao je da je u emisiju bio pozvan i Demokratski front, ali da iz tog političkog saveza, kako je rekao, i dalje bojkotuju TV Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar