U trendu

Uragan Hoakin dostigao katergoriju četiri, pogađa Bahame

Uragan Hoakin je danas zahvatio istočne delove Bahamskih ostrva sa udarima vetra do 210 kilometara na čas i prerastao u „vrlo opasnu“ kategoriju četiri na skali do pet, objavio Američki centar za uragane (NHC).

„Hoakin je postao vrlo opasan uragan kategorije četiri,“, naveo je amerikči centar u svom večernjem saopštenju, ali nije dao nove podatke o tačnom putu kojim će uragan ići.
 
Uragan je pogodio danas slabo naseljena ostrva u istočnom delu Bahamskog arhipelaga, gde je u nekim mestima izazvao jake poplave.

Predviđa se da će uragan sutra krenuti u pravcu sever severozapad ka SAD, ali još ne može da se predvidi koliko će biti jak kad stigne do američke istočne obale koja je već pogođena jakim kišama i poplavama usled odvojenih oluja.

Dugoročna prognoza američkog centra za uragane pokazuje da bi oluja mogla da stigne blizu američke istočne obale kod Severne Karoline i Virdžinije u nedelju ili ponedeljak. Stanovnici tih američkih država upozoreni su da prate vesti o ovom uraganu i da budu u pripravnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.