U trendu

Uragan Irma razorila Barbudu, na Floridi se gase nuklearke i bolnice (video)

Najmanje deset osoba je poginulo, javlja CNN. Francusko ministarstvo za prekookeanska područja potvrdilo je kako je poginulo najmanje osam osoba, a dve su teško povređene na ostrvima Sveti Martin i Sveti Bartolomej, koje je poharao uragan Irma. Jedna osoba poginula je na Angvili, a dvogodišnje dete na Barbudi.

Na zahvaćenim ostrvima uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna. Tokom vikenda, prema prognozama, karipsko ostrvo ponovo bi moglo da bude pogođeno uraganom Hose koji se trenutno razvija i prati uragan Irmu.

https://www.youtube.com/watch?v=lPDGfVQT4bQ

Pretpostavlja se da će uragan Irma, u trenutku kada dođe do Floride, da se spusti na kategoriju 4. Uragani 4. kategorije imaju jačinu vetra od 210 do 249 km/h. Bez obzira na to, nema sumnje da će Irma razoriti sve što se nađe ispred nje.

Broj poginulih u uraganu Irma popeo se na deset, javlja BBC. Ostrva kojima je prošla su razoreni, na Barbudi je uništena kompletna infrastruktura i 95% izgrađenih objekata.

https://www.youtube.com/watch?v=lpFahfN16QE

Sve bolnice na Florida Kiju zatvaraju se u petak u sedam sati ujutro, objavile su vlasti. U isto vreme prestaje sa radom i vazdušna traumatološka ambulanta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.