Uragan ubica opustošio Floridu, prva žrtva, jezive scene – preti još veća opasnost (video)

Prva žrtva uragana je muškarac na kog je palo drvo koje je propalo kroz krov njegove kuće na Floridi, navela je portparolka šerifa okruga Gadsen, prenosi Rojters.

Zvaničnici u Južnoj Karolini kažu da ih više brinu tornada nego poplave koje će, kako meteorolozi upozoravaju, doneti uragan Majkl, koji je pogodio Floridu.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su tornada moguća širom severozapadne Floride, jugoistočne Džordžije i Južne Karoline do četvrtka ujutro, kada uragan Majkl bude pogodio te oblasti, prenosi AP.

Komandant službe za upravljanje vanrednim situacijama u okrugu Bofort, Nil Beksli, rekao je da bi tornada, koja će doneti uragan, mogla da se brzo formiraju kako uragan bude slabio.

Inače, Južnu Karolinu je 2004. pogodilo 47 tornada za dva dana kada je tropska oluja Frensis krenula ka severu sa severozapadnog dela Floride, podseća američka agencija.

Pored tornada, meteorolozi prognoziraju i poplave usled obilnih kiša, kao i udare vetrova koji bi moglio da ruše drveće i dalekovode.

Inače, uragan Majkl pogodio je oblast u blizini grada Meksiko Bič u saveznoj američkoj državi Floridi jačinom uragana četvrte kategorije, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Uragan je izazvao smrtonosne olujne talase donoseći sa sobom vetrove jačine 250 kilometara po času, a snažni vetrovi uragana srušili su i pojedine objekte u mestu Panama siti bič.

Prethodno, uragan je prerastao u uragan kategorije četiri pre nego što će pogoditi Floridu, dok je za 500.000 ljudi savetovano da se evakuišu.

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u celoj Floridi, preneo je Rojters.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike