U trendu

Urušio se krov industrijske hale u koju je uložila Vlada SR

SREBRENICA – Zbog obilnih snežnih padavina došlo je do urušavanja dela krova i plafona na jednoj praznoj industrijskoj hali u Potočarima kod Srebrenice, za čiju je kupovinu Vlada Srbije dala milion evra.

Kako prenosi RTRS pozivajući se na Srnu, radi se o jednoj od hala nekadašnjeg transportnog preduzeća, koje je u procesu privatizacije više puta menjalo vlasnika.

Opština je to preduzeće kupila od slovenačke firme sa ciljem da u njoj bude pokrenuta proizvodnja nameštaja i koja je prema najavama zvaničnika te opštine trebalo da u početku zaposli 100 radnika, a kasnije 300.

Šef kabineta načelnika srebreničke opštine Vladan Milovanović potvrdio je da je došlo do urušavanja dela krova na hali u Potočarima i da je obaveštena policija u ovom mestu, koja vodi istragu, dodavši da će opština formirati komisiju koja će utvrditi iznos pričinjene štete.

Vlada Srbije je za te objekte izdvojila milion evra, a Milovanović kaže da su hale kupljene za 850.000 evra, a preostalih dobijenih 150.000 evra predviđeno je za njihovu rekonstrukciju.

On dodaje da je ranije izabran izvođač radova za ugradnju stolarije na kupljenim halama u Potočarima i da će se njihova rekonstrukcija nastaviti kada to omoguće vremenski uslovi.

Prošle godine obavljeno je postavljanje novih krovnih pokrivača na halama.

Iako je opštinsko rukovodstvo ranije najavljivalo da će obnova hala biti završena i proizvodnja u njima biti pokrenuta u drugoj polovini prošle godine, jer su obezbeđena sredstva, i iako je zainteresovani investitor-preduzeće „Tapos“ iz Srbije registrovao firmu u Srebrenici, taj plan nije realizovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar