U trendu

Ušakov: Lider S. Koreje neće doći na vežbe „Vostok 2018“

VLADIVOSTOK – Severnokorejski lider Kim Džong-un neće doći na velike vojne vežbe „Vostok 2018“, koje počinju danas, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Juri Ušakov.

„Ne, nisam čuo za to“, naveo je Ušakov odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Kim dođe na vežbe, prenosi Tas.

Kako je ranije najavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, najveće vojna vežba ruske armije u modernoj istoriji „Vostok 2018“ trajaće do 17. septembra, a biće održane na devet poligona, kao i u Japanskom, Beringovom i Ohotskom moru.

On je rekao da će se vojna vežba održati na pet vojnih poligona, četiri poligona vaduhoplovnih snaga i vazdušne odbrane, kao i na moru.

Na vežbi će učestvovati oko 300.000 trupa, više od hiljadu aviona, helikoptera i dronova, do 80 brodova i 36.000 tenkova, oklopnih i drugih vozila.

Šojgu je najavio da će na vežbi koja će se održati na poligonu Tsugol učestvovati i armija Kine sa oko 3.500 oficira i vojnika i poručio da će ona pokazati nivo pripremljenosti ruskih kopnenih, vazduhoplovnih i pomorskih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.