U trendu

Užasna šala: Glumio da ima koronavirus, putnici mahnito bežali (video)

Karomatulo Džaborov, ruski jutjuber, uhapšen je u metrou početkom februara jer je u punom metrou glumio da ima korona virus. On je saslušan na sudu u Moskvi i preti mu i do pet godina zatvora.

Prank s koronavirusom privel k ugolovnomu delu

V Moskve zaderžali «koronavirusnogo prankera»Na molodogo čeloveka, kotorый v vagone metro imitiroval pristup ot zaraženiя koronavirusom, zaveli ugolovnoe delo po č.1 st.213 UK RF (huliganstvo). Seйčas policiя iщet ego soobщnikov.Incident proizošel 2 fevralя v vagone poezda, sledovavšego meždu stanciяmi Poležaevskaя i Ulica 1905 goda. Molodoй čelovek upal, imitiruя vnezapnый pristup, a drugie učastniki pranka govorili, čto u nego яkobы koronavirus, provociruя paniku sredi passažirov. Dalee video opublikovali v socsetяh.Ranee v moskovskom metro govorili, čto na «koronavirusnыh prankerov» požaluюtsя v policiю. Pravda, rečь togda šla o pranke na stancii Aleksandrovskiй sad, gde v vagon zašli dva čeloveka v zaщitnыh kostюmah i semero kitaйcev v maskah. Avtorы togo pranka tak i ne opublikovali polučivšeesя video.Kak sčitaete, nužno li nakazыvatь šutnikov?

Gepostet von Interesnaя Moskva am Montag, 10. Februar 2020

Džaborov tvrdi da je sve bila samo šala. Na snimku se vidi da noseći masku na licu, pada na pod i pretvara se da ima napad. Nekoliko putnika pokušava da mu pomognu, dok ostali preplašeno beže. Čuje se i kako neko viče da muškarac ima korona virus. Policija još traga za dvojicom pomagača koji su, u dogovoru s jutjuberom, u metrou širili lažnu vest o virusu.

Osim zatvorske kazne, Džaborovi preti i novčana kazna od skoro 7.000 evra. Njegov advokat Aleksej Popov rekao je da njegov klijent nije očekivao da će ova šala otići toliko daleko.

– Hteo je samo da privuče malo pažnje i upozori ljude da je važno da nose maske i da se štite od opasnog virusa – rekao je Popov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.