U trendu

Uzmenirujući snimci skidanja kože živim krokodilima zbog luksuznih torbica šokirali svet

Poslednjih par godina razni aktivisti za prava životinja bore se protiv modnih kuća, a naročito protiv Luj Vitona zbog korišćenja kože krokodila za izradu raznih proizvoda. PETA i slične organizacije otkrile su i podelile fotografije okrutnosti koju životinje proživljavaju kako bi kasnije njihova koža bila nečija torba.

PETA je 2017. godine  kupila deonice u kompaniji LVMH kako bi mogla da reaguje na njihovo poslovanje. Vlasnici deonica mogu da organizuju hitne sastanke na kojima mogu uticati na način poslovanja pa su iz LVMH nakon par godina pritiska obećali PETA-i da će preduzeti nove mere koje bi obezbedile odgovornost i smanjenu količinu kože krokodila.

Osim Luj Vitona, PETA je prozvala i druge dizajnere kao što su Šanel, Vivijen Vestvud, Viktorija Bekam i Dajana von Furstenberg koji su takođe obećali da će prestati da koriste krzno i kožu životinja za izradu modnih dodataka i proizvoda.

Neki od tih proizvoda dosežu vrtoglave cene od 3100 funti. Iz LVMH su obećali da će obezbediti da se životinje tretiraju sa saosećanjem, ali nisu opisali tačno kako bi taj postupak trebalo da izgleda.

Snimci koje su zabeležili iz organizacije PETA u sklopu istrage proizvodnje Luj Vitona su zastrašujući i šokirali su mnoge.

Snimci su uznemirujući i pokazuju životinje s rasečenim vratovima i štapovima uguranima u grlo dok su još žive. Zatim im deru kožu dok se jadne životinje još miču i krvare. Na kraju ih bacaju u betonske jame i zacementiraju.

PETA i ostale organizacije za zaštitu i dobrobit životinja smatraju da se LVMH ne drži dogovora ni protokola koji im je obećan kao da i dalje rade na kampanji kako bi se ovakva okrutnost nad životinjama radi izrade modnih dodataka u potpunosti zabranila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.