najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uzor im nacisti: Islamska država će ubijati decu obolelu od Daunovog sindroma?

Islamska država (IS) izdala je fetvu kojom svojim sledbenicima nalaže da ubijaju novorođene bebe sa Daunovim sindromom, urođenim deformitetima i drugim vrstama invaliditeta, ponavljajući jezivu praksu koju su sprovodili nacisti, saopštila je iračka aktivistička grupa “Mosulsko oko”.

Odluku o tome donele su šerijatske sudije IS, navodi se u saopštenju, prenosi britanski tabloid “Dejli mejl”.

Više od 38 dece rođene sa deformitetima i Daunovim sindromom, uzrasta od nedelju dana do tri meseca, već je ubijeno smrtonosnim injekcijama ili gušenjem, navodi “Mosulsko oko”.

Ova organizacija, koja je objavila video izveštaj u kojem ukazuje na ova izopačena dela, navodi da su ubijanja počinjena u uporištima IS u Siriji i Mosulu, na severu Iraka.

Grupa “Mosulsko oko” tvrdi da prati ubijanje dece rođene sa Daunovim sindromom te da je utvrdila da je većinom reč o deci stranih boraca koji su oženili iračke, sirijske i azijske žene.

Iračka grupa navodi i da je tokom istrage otkrila da je fatvu izdao jedan od šerijatskih sudija IS, saudijski sudija po imenu Abu Said Aldžazravi.

“Kao da nije dovoljno to što IS ubija muškarce, žene i istarije osobe, već sada ubijaju i decu”, ističe se u saopštenju te organizacije.

Ukoliko je to istina, to znači da je Islamska država izdala svojim pripadnicima istovetna uputstva kao i nacisti, koji su ubijali decu invalide zato što su ih smatrali “teretom za državu”, zaključuje “Dejli mejl”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike