U trendu

Uzorni odnosi temelj za ekonomsku saradnju CG i S.Makedonije

PODGORICA – Uzorni odnosi Crne Gore i Severne Makedonije, koji nisu prekidani čak ni u vreme raspada bivše Jugoslavije, predstavljaju dobar temelj za unapređenje saradnje i brojne mogućnosti, pre svega u oblasti ekonomije i turizma, izjavio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović posle sastanka s premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, koji boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Đukanović je sinoć na radnoj večeri koju je priredio za visokog gosta i makedonsku delegaciju, iskazao zadovoljstvo ovom posetom i prilikom za razmenu mišljenja oko važnih procesa u dve države i regionu.

Kako prenose crnogorski mediji, on je u tom kontekstu pozdravio današnju zajednicku sednicu dve vlade, kao dodatni kvalitet odnosima, uz već uspostavljenu saradnju dve privredne komore i biznis zajednica.

Đukanović je čestitao Severnoj Makedoniji i premijeru Zaevu na izuzetnim ostvarenjima u prethodnom periodu: potpisivanju Prespanskog sporazuma s Grčkom i pristupnog protokola za prijem u NATO.

On je izrazio ocekivanje da će Severna Makedonija sredinom godine poceti pregovore za prijem u EU.

„Naš cilj je da naše zemlje i region vratimo evropskoj kući i uspostavimo evropski sistem vrednosti“, kazao je Đukanović.

Premijer Zaev zahvalio je Đukanoviću za gostoprimstvo i naglasio da je politika koju on vodi primer progresivne politike ka NATO i EU.

On je upoznao Đukanovića s napretkom koji Severna Makedonija ostvaruje na planu evroatlantskih integracija i ekonomije, ističući da će joj podrška i iskustvo Crne Gore biti dragoceni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar