U trendu

Vanredno sleteo avion sa 150 putnika na beogradski aerodrom

Na aerodrom Nikola Tesla Beograd vanredno je, iz tehničkih razloga, sleteo avion avio-kompanije „IziDžet“ sa 150 putnika koji je saobraćao na relaciji Atina-Hamburg, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, poletanje tog aviona očekuje se u 10.45 sati, a svi letovi sa beogradskog aerodroma realizovani su prema planiranom redu letenja, sa manjim kašnjenjima pojedinih letova i obezbeđeno je nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za danas planiranih 111 avio-operacija. Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, saobraćaj se odvija nesmetano prema zimskom redu letenja.

Nema zastoja u železničkom teretnom saobraćju, dok postoji poremećaji u putničkom železničkom saobraćaju, zbog protesta radnika obezbeđenja „Ful protekta“, koji drže u blokadi zemunski depo Srbija voza.

Usled toga, onemogućen je izlazak i ulazak elektromotorne garniture 412 iz i u Tehničku putnu stanicu Zemun.

Zbog radova na mostu u Peckoj, neprohodan je putni pravac Pričević-Pecka, kao i pravac Krupanj-Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre.

Na rekama Tisi, Savi, Dunavu, kao i na kanalima hidro sistema Dunav-Tisa-Dunav obustavljena je plovidba zbog ledostaja koji pokriva skoro 90 odsto plovnog puta.

Ledolomac „Greben“ trenutno deluje u Smederevu, brod potiskivač „Bor“ je kod HE „Đerdap 1“, a dva mađarska ledolomca „Jektoro 6“ i „Jektoro 11“, koji su juče probili ledeni čep kod Dalja trenutno održavaju probijeni koridor kako bi omogućili nesmetano proticanje leda.

Dva dodatna mađarska ledolomca „Sečenji“ i „Jektoro 7“ probili su ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i trenutno probijaju koridor kroz njega.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.