Vaše visočanstvo, ovo su naši saveznici! Neverovatan gaf na obeležavanju Dana D

Post britanske kraljevske porodice na Tviteru izazvao je iznenađenje korisnika interneta, jer je u njemu kancelarka Angela Merkel uvrštena među predstavnike država-članica antifašističke koalicije.

U poruci je rečeno da je premijerka Velike Britanije Tereza Mej predstavila kraljicu Elizabetu II političarima iz savezničkih država koji su učestvovali u iskrcavanju u Normandiji, ali se na snimku vidi kako kraljica pruža ruku i Angeli Merkel.

Korisnici Tvitera su u komentarima primetili da je Nemačka, iako je i učestvovala u tim događajima, ipak bila na drugoj strani.

Neki su čak primetili da bi predstavniku Nemačke poslednjem trebalo pružiti ruku.

Kasnije je post izbrisan. Umesto njega je objavljen drugi, sa fotografijama na kojima se Merkelova ne vidi.

Lideri evropskih država su se okupili u britanskom Portsmutu, kako bi obeležili 75. godina od iskrcavanja u Normandiju.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. AA ( americki alah)

    nemacko kukavicje jaje, kao i siptari su. nemci su najveci neprijatelji Srpskom narodu, mrze nas, dva rata su izgubili zbog nas. Njihova je namera da nas Srbe prikazu kao genocidne narode. Kao da smo mi spalili milione jevreja, imali Ausvic, Jasenovac i ostala stratista. Pogani su, i nagradjuju svoje verne saveznike: ustase, balije, baliste……Nemamo hrabrog drzavnika da im pljune u lice i otera ih u materinu( ali diplomatski) i podseti ih ko su oni i sta su radili, a ko smo MI.

  2. Anonimni

    Pa to su svr saveznici u II svetskom ratu… Istocne zemlje su svima njima bile neprijatelj

Napišite komentar