U trendu

Vaspitačica katapultirala dete sa klackalice

Jedna vaspitačica u bavarskom gradu Landshut optužena je da je trogodišnjeg Devida kaznila tako što ga je stavila na klackalicu i svom silinom pritisla drugu stanu, pa se dete katapultiralo u vazduh i prilikom pada, polomilo nos, a zatim pod totalnom narkozom operisano, prenosi danas nemački tabliod „Bild“.

Roditelji deteta su za list rekli da se protiv vaspitačice vodi istražni postupak.

Sve je počelo tako što je Devid bacio kamen na vaspitačicu, koja je zatim dete, kako je optužuju njene koleginice, brutalno kaznila.

„Prvobitno je glasilo samo – on je pao“, rekla je majka dečaka Nina Vabiševič, koja je do 15. jula, kada je videla sina natečenog nosa i krvave majice, mislila da su njeni blizanci dobro zbrinuti u vrtiću.

Tek nekoliko dana posle toga roditelji su od druge vaspitačice saznali šta se u vrtiću zaista i dogodilo i kako je optužena dete stavila na klackalicu na koju se, zatim, svom težinom oslonila.

„Mi smo tu ženu tužili zbog nanošenja telesnih povreda“, rekao je otac deteta Aleksandar Vabiševič.

Vaspitačica spori da je to učinila, ali je, prema rečima, višeg državnog tužioca Hildegard Bojmler – Hesl, njene koleginice tvrde suprotno.

Sporna vaspitačica je u međuvremenu dala otkaz, a gradonačelnik se u ime zajednice izvinio roditeljima, prenosi ovaj tabliod.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar