U trendu

VB: Preduzimamo sve mere da prekinemo transakcije sa Rusijom

LONDON – Velika Britanija je danas saopštila da preduzima dalje mere protiv Rusije u dogovoru sa SAD i Evropskom unijom, zabranjujući svim britanskim subjektima da preduzimaju transakcije sa Centralnom bankom Rusije (CBR), ministarstvom finansija i Fondom nacionalnog blagostanja.

„Vlada Ujedinjenog Kraljevstva će odmah preduzeti sve neophodne korake da uvede ograničenja koja zabranjuju bilo kojim fizičkim ili pravnim licima iz Britanije da preduzimaju finansijske transakcije koje uključuju CBR, Fond nacionalnog blagostanja i ministarstvo finansija Rusije“, saopštila je vlada u Londonu, preneo je Rojters.

Iz Britanije su saopštili da će još odluka biti doneto ove nedelje.

„Ove mere pokazuju našu odlučnost da sprovedemo oštre eknomske sankcije kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu“, izjavio je ministar finansija Riši Sunak.

Guverner Engleske banke Endrju Bejli je rekao da će ta banka nastaviti da preduzima sve neophodne akcije i podrži odluku vlade na, kako je kazao, rusku invaziju na Ukrajinu.

Nove sankcije takođe uključuju nova ograničenja za ruske finansijske institucije, kao i mere za sprečavanje ruskih kompanija da izdaju prenosive hartije od vrednosti i instrumente tržišta novca u Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar