U trendu

Veber: EPP ima mandat za sastav nove Evropske komisije

BRISEL, 27. maja ( Tanjug) – Vodeći kandidat Evropske narodne partije za mesto predsednika Evropske komisije Manfred Veber izjavio je da EPP posle ovih evropskih izbora i pored gubitaka ostaje najbrojnija grupa u Evropskom parlamentu.

”Nema stabilne većine u Evropskom parlamentu bez Evropske narodne partije. EPP je danas naveća grupa ako pogledamo brojke”, rekao je Veber.

On je nakon objavljivanja preliminarnih rezultata evropskih izbora naglasio da je navažnjiji rezultat taj da je ”evropska demokratija živa”, što se odgleda u izlaznosti od preko 50 procenata.

”Drugi najvažniji rezulat je taj da se suočavamo sa slabljenjem partija centra Evropskog parlamenta. Centra koji čine one partije koje veruju u jačanje Evrope i ambiciozni plan za budućnost Evrope”, kaže Veber.

Vodeći kandidat evropskih konzervativaca kaže da je tokom kampanje građanima Evrope obećao stabilnost i pononovio da će EPP raditi u tom cilju u narednom petogodišnjem madatu.

Veber je pozvao sve na razgovore o mandatu za budućnost EU, istakao da saradnje jedino neće biti s levim i desnim ekstremistima i naglasio podršku vodećim liderima grupa u izboru za predsednika Evropske komisije.

”Želimo da i radimo na Evropi za građane, a ja želim da pokrenem Evropsku komisiju za građane, za to se EPP borio i za to imamo mandat”, zaključio je Veber.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.