U trendu

Veliki obrt u slučaju Skripalj: Policija iznela nove detalje, komšije u strahu

U istrazi trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u britanskom gradu Salisburiju, zbog čega su odnosi Zapada i Rusije počeli da se raspadaju s obzirom na to da Britanci i njihovi saveznici veruju da iza svega stoje ruske vlasti, došlo je do velikog obrata.

Britanska policija je juče izdala saopštenje u kojem se navodi da su Skripalj i Julija prvi put u kontakt s otrovom novičokom, za koji stručnjaci tvrde da je najjači nervni agens na svetu, došli na svom kućnom pragu.

Istraga se prvo koncentrisala na restoran u kom su otac i ćerka jeli pre nego su ih u nesvesti našli kako sede na jednoj obližnjoj klupici, a nakon toga je objavljena mogućnost da su se možda otrovali u automobilu kojim su se onde dovezli. Međutim, stručnjaci su otkrili da se najveća koncentracija otrova nalazi ispred ulaznih vrata u Skripaljevu kuću i tako došli do zaključka da je dvostruki špijun upravo tamo došao u dodir sa opasnim otrovom za koji se veruje da ga je proizvela sovjetska vojska.

Iz policije su objavili da je rizik da neko od Skripaljevih suseda završi poput njega minimalan, ali da stručnjaci i 250 pripadnika antiterorističke jedinice za svaki slučaj ‘češljaju’ celi kvart.

Velika Britanija je za napad na Skripalje direktno optužila Rusiju i tako izazvala veliki diplomatski rat. Nakon što je Tereza Mej priložila dokaze u Briselu, došlo je do masovnog proterivanja ruskih diplomata iz nekolicine zemalja EU. Donald Tramp takođe nije stajao po strani, iz zemlje je izbacio 60 Rusa.

Za to vreme, Sergej i Julija Skripalj još su uvek u teškom stanju u bolnici.

5 komentara
 1. B

  Rusi nisu andjeli, ali Britanci su najprepredeniji, najlicemerniji, najgori, bas najgori na svetu. Nista im nije previse nisko ni odvratno ako u tome imaju interes. Zemlje koje su bile njihove kolonije su ubedljivo u svakom pogledu najgore za zivot, osim par kljucnih uporista, npr. Singapura, oko kojih su se malo potrudili. Kad se sutra ispostavi da su optuzbe 100% lazne, nece se izviniti Rusima, osim ako im to nije u interesu.

 2. eu

  i niko drugi se nije otrovao,nego samo dotični mufljuzi

  1. B

   Otrovali se u kuci, otisli u trzni centar, rucali, seli na klupu i kolabtirali oboje u isti mah. Spavate li mirno Hanse Kristijane Andersene i braco Grim? Barone Minhauzene, ovoga se ni ti ne bi setio!

 3. qre

  Križarica

 4. sirmijum

  to je stvarno specijalan otrov , kažeš mu ugrizi ruse za dupe a nemoj komšije i otrov to napravi ……..mislim da ni jedno kuće ili mače nije stradalo , pa to nema nigde .

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike