U trendu

Veliki preokret: ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“.

„Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dietanolamin, neophodni su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle sedmice agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Duma u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    Kad ono bese bombardovanje Sirije, pre tri dana,e pa zakasnili ste tri dana.

  2. Miki

    Svim normalnima su jasne korelacije snaga i razlozi bombardovanja od strane Engleza i ostalih!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike