U trendu

Veliki pretres u sarajevskom zatvoru, ništa nije pronađeno

SARAJEVO – U Kazneno popravnom zavodu Sarajevo danas je izvršen veliki pretres ćelija i celog objekta u kojem su pored zatvorskih policajaca učestvovali i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

„U pitanju su redovne aktivnosti u zatvoru. Velika je akcija bila u zatvoru, to je tačno, a razlog je redovan plan postupanja u skladu sa borbom protiv korpucije“, rekao je za Radiosarajevo Faruk Zubčević direktor KPZ Sarajevo.

On je istakao da su se tehnička oprema i sredstva koje je KPZ Sarajevo nabavio za sprečavanje ovih radnji pokazali efikasnim.

„KPZ Sarajevo sedmično vrši detaljne pretrese. To znači da se iz prostorije vadi sve do parketa, odvrću se kreveti. Najsavremenijim kamerama za pregled unutrašnjosti gleda se parket, kreveti, madraci, skidaju s vrata, vodokotlići. Pretres jedne veće ćelije od 10 kvadratnih metara traje tri sata“, precizirao je Zubčević.

Kako je naveo, današnji preteres je trajao šest sati.

„Apsolutno nista nismo našli ni od predmeta ni od droge. KPZ je od dolaska nove uprave radio više od 50 pretresa celog objekta, a bivše uprave su u proteklih 15 godina napravile samo tri pretresa“, rekao je Zubčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar