U trendu

Veliki zavodnik: Kastro imao dva braka, osmoro dece i brojne ljubavnice

Dok su njegovi sugrađani živeli u nemaštini, bivši kubanski predsednik Fidel Kastro živeo je lagodan život koji je držao u tajnosti, jednako kao i svojih osmoro dece, brojne ljubavnice, pa čak i supruge, prenose hrvatski mediji.

Prvu suprugu Mirtu Dijaz-Balart, Fidel je prevario sa lepoticom iz Havane Natalijom Revueltom, a drugu suprugu Daliju Soto prevario je sa ‘drugaricom’ Selijom Sančez, svojom sekretaricom, koja mu je bila osoba od poverenja dugih tridesetak godina.

Dalija je bila najvažnija, ali i najmanje poznata Fidelova žena. Upoznali su se 1961. godine na jednom javnom događanju, a baš kao i njene prethodnice, Dalija je Kastra osvojila svojom lepotom, plavom kosom i očima. Nakon samo tri susreta, Fidel je predložio da se Dalija preseli u Havanu, gde je diskretno smestio u kuću na periferiji grada. Uskoro su postali roditelji petoro sinova – Aleksis, Aleks, Alehandro, Antonio i Angel. Prva tri imena bila su varijacije imena Aleksander, pseudonima kojeg je Kastro koristio tokom gerilskog ratovanja.

A onda je 1984. Kastro saznao da ga Dalija vara sa Horheom, članom pratnje. Kubanski predsednik mesec dana nakon toga nije dolazio kući, već je putovao zemljom i spavao u svojih dvadesetak kuća koje je posedovao širom zemlje. Svi su mislili da je njegov brak gotov, ali prevarili su se. Nakon četiri nedelje, bez upozorenja se vratio, a njihov bračni život se nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Što se tiče Horhea, on je preko noći nestao i nikada više niko nije čuo za njega. A nije niko ni pitao niti je želeo da zna.

Možda je Kastro oprostio Daliji baš zato što je i sam redovno uskakao u krevete brojnih lepotica. Naime, kubanski zavodnik nije stao samo na dve ljubavnice. Navodno je Kastro spavao sa više od 35 hiljada žena, a svakog dana bi spavao sa najmanje dve žene – sa jednom za ručak, a sa drugom za večeru, i tako dugih 40 godina. Da je to tačno potvrdio je i njegov saradnik, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.