U trendu

Verujete li? „Filip Moris“ ulaže bogatstvo u borbu protiv pušenja!

Kompanija „Filip Moris Internešenel“ saopštila je da će potrošiti oko 1,0 milijardu dolara u osnivanje fondacije za smanjenje procenta pušačke populacije, pošto proizvođač cigareta „Marlboro“ namerava da pušače preobrati u korisnike proizvoda koji ne sagorevaju duvan.

Derek Jak, bivši funkcioner u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji koji je radio na globalnom sporazumu o duvanu, biće na čelu fondacije, prema današnjem saopštenju „Filip Morisa“, prenosi agencija „Blumberg“.

Kompanija je precizirala da planira da ulaže oko 80 miliona dolara godišnje tokom 12 godina u taj projekat, počev od 2018. godine.

Više od tri miliona pušača je prešlo na korišćenje „Filip Morisovog“ inovativnog elektronskog uređaja IQOS, koji zagreva a ne sagoreva duvan, čime se eleminišu mnogi negativni efekti koji nastaju prilikom korišćenja običnih cigareta, kao što su pepeo, duvanski dim, neprijatni mirisi.

Ovaj proizvođač cigareta je podneo zahtev američkoj Agenciji za hranu i lekove za dobijanje dozvole da taj proizvod plasira kao uređaj koji može da smanji rizik od bolesti povezanih sa pušenjem, navodi „Blumberg“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike