najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vežbe ruskih vazdušnih snaga sa Srbijom, Egiptom, Indijom

Ruske vazduhoplovne snage održaće ove godine zajedničke vežbe sa Egiptom, Srbijom i Indijom, saopštio je komandat vazduhoplovnih snaga ruske vojske Vladimir Šamanov.

“U skladu sa planom o međunarodnim aktivnostima, naše jedinice će učestvovati u taktičkoj vežbi u Srbiji, u vežbi egipatskih oružanih snaga i u zajedničkoj vežbi održavanja mira i humanitarnog uklanjanja mina u Indiji, kao i u trima vežbama jedinica za specijalne operacije u Belorusiji”, rekao je Šamonov, prenosi Tas s.

On je naveo i da Belorusija, Kazashstan i Jermenija pokazuju interesovanje za zajedničke humanitarne vežbe sa ruskim vazduhoplovnim snagama na Severnom polu.

Istovremeno, zamenik komandanta ruske mornarice Aleksandar Fedotenkov rekao je da će ruska flota ove godine učestvovati u nizu međunarodnih pomorskih vežbi zajedno sa Kinom, Egiptom, Indijom i drugim zemljama.

“Da bi se nastavio rad na jačanju veza sa pomorskim snagama stranih zemalja u 2016. planiran je izvestan broj zajedničkih vežbi sa mornaricama Kine, Egipta i Indije”, rekao je Fedotenkov.

Kako je dodao, prvi put će biti održane i zajedničke vežbe Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike