U trendu

Vijesti:Kneževiću oduzeti pasoši i ograničeno kretanje

PODGORICA – Crnogorskom biznismenu Dušku Kneževiću, za kojim je raspisana Interpolova poternica, a koji se nalazi u Londonu, oduzet su crnogorski, britanski i kiparski pasoš, ali mu nije određen ekstradicioni pritvor jer je sudu položio jemstvo od 70.000 funti, rekao je za Vijesti glavni specijalni tužilac Miliovoje Katnić.

Nad Knežević je, kazao je, uveden elektronski nadzor sa ograničenim kretanjem.

Pozivajući se na drugi neimenovani izvor, list piše da je Kneževiću uveden i „policijski čas“ i da ne sme da se kreće posle 23 sata.

Time je, dodao se, formalno počeo proces ekstradicije Kneževića.

„Obavešten sam da je Knežević saslušan po poternici koju smo raspisali za njim. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih demokratija sveta i ona deluje u skladu sa zakonom. Meni je pravo zadovoljstvo kada sarađujem sa Ujedinjenim Kraljevstvom“, rekao je Katnić.

Katnić za Vijesti kaže da je zatraženo da Knežević i njegov pravni tim do narednog ročišta, 17. oktobra, iznesu argumente protiv ekstradicije u pisanoj formi, kao i da predloži sve dokaze na koje ima nameru da se poziva.

Pravni stručnjaci, međutim, tvrde da jučerašnje aktivnosti suda u Londonu prema Kneževiću ne znače da bi se on mogao uskoro naći pred specijalnim tužiocima u Podgorici, jer proces izručenja može trajati godinama.

Neimenovani pravni stručnjak je za Vijesti rekao da za završetak ekstradicionog postupka ne postoji rok i da ograničenje može postojati samo za dužinu trajanja pritvora, ukoliko je određen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar