U trendu

Vikiliks: Hakerski napad posle najave dokumenata o Turskoj

Vikiliks je danas saopštio da je pretrpeo hakerski napad nakon što je najavio da će objaviti na stotine hiljada dokumenata o strukturama političke moći u Turskoj nakon neuspelog pokušaja puča u toj zemlji prošlog petka.

„Naša infrastruktura se našla pod neprekidnim napadom. Nismo sigurni koji je izvor napada, ali tajming ukazuje na grupu iz turskih državnih struktura ili njihovih saveznika“, navodi se na Tviteru Vikiliksa, a preneo je sajt RT.

Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, poznati sajt je obećao da će danas objaviti prvi deo od ukupno 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata.

Pre prvobitno zakazanog objavljivanja dokumenata, Vikiliks je upozorio javnost da se će turska vlada verovatno izuzetno potruditi da spreči objavljivanje informacija, ili bar da one dospeju do turske javnosti.

Nakon neuspelog pokušaja puča u kojem je poginulo najmanje 208, a povređeno više od 1.400 ljudi, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je za pokušaj svog svrgavanja sa vlasti optužio svog nekadašnjeg saveznika Fetulaha Gulena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar