U trendu

Višković očekuje rešenje ubistva Krunića do kraja dana

BANJALUKA – Određene osobe koje se dovode u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića u naselju Glamočani nadomak Banjaluke već su uhapšene, potvrdio je premijer Republik Srpske Radovan Višković.

Višković je to izjavio nakon što se, kako je rekao, čuo sa ministrom policije RS Draganom Lukačem.

„Samim privođenjem počinitelja poslaćemo poruku građanima“, rekao je Višković, preneli su banjalučki mediji.

Premijer je rekako da se nada da će do kraja dana biti rešen slučaj ubistva biznismena Slaviše Krunića.

Vlada će, kazao je, učiniti sve da „ubistava bude što manje“ i da u ovom trenutku ne može reći o kakvoj vrsti zločina se radi.

„Ubistvo Krunića je gubitak i za RS, a pre svega za njegovu porodicu“, kazao je Višković koji je najavio da bi mogla biti pooštrena određena zakonska rešenja koja će sprečiti ovakva delovanja.

Portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Mijanović je ranije izjavila da je u vezi sa trostrukim ubistvom u Glamočanima kod Banjaluke, privedeno nekoliko osoba sa šireg područja Republike Srpske.

Nakon prijave pucnjave u Glamočanima, u kojoj su tri osobe ubijene, na lice mesta upućene su sve raspoložive policijske snage iz Laktaša, Banjaluke, Doboja, Mrkonjić Grada, Gradiške i Prijedora, te pripadnici Jedinice za podršku koje su taj prostor blokirale, javila je Srna u MUP-u Republike Srpske.

Prema istom izvoru, naknadno su na mesto događaja upućeni i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i helikopter.

U Glamočanima kod Banjaluke protekle noći u pucnjavi su stradala tri lica, a jedno je zadobilo teške telesne povrede vatrenim oružjem.

Ubijen je bio vlasnik kompanija „Sektor sekjuriti“, „Žitopeka“, „Žitoprodukt“, „Sektor ADS“ i „Sektor ZOS“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar