U trendu

VMRO/DPMNE: Sakrivaju se tragovi koji vode do Zaeva u “Reketu“

SKOPLJE – Najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE komentarišući hapšenje šefice Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katice Janeve u slučaju „Reket“ saopštila je da institucije sistema pokušavaju da sakriju tragove koji vode do premijera Zorana Zaeva, prenosi portal a1on.

„Zakon očito ne važi niti Zoki Poki, niti za Kiki, Friki i Šeki, niti za Kostadinova i ostalih umešanih u milionskim proneverama i zloupotrebama Katice Janeve i nevladine organizacije Bojana Jovanovskog, Bokija 13“, ističu iz VMRO-DPMNE.

Kako oni smatraju, odloženo hapšenje Janeve predstavlja samo izlazni plan za izbegavanje odgovornosti Zorana Zaeva.

„Zaev je premijer Republike Makedonije, pod čijom direktnom ingerencijom se nalaze sve bezbednosno-finansijske istraživačke službe, oni su morali da znaju za ovaj milionski reket uziman od desetak biznismena koji je trajao godinama“, objašava VMRO-DPMNE.

Prema njihovom saopštenju, institucije sistema su tolerisale Janevu i njenih izvršitelja Bokija 13 i Zorana Milevskog, te smatraju da to ukazuje samo na jedno, odnosno da je reket sprovođen u koristi Zaeva.

VMRO-DPMNE smatra i da je potrebno hitno proširenje istrage ka Zaevu.

„Vladavina prava će postojati samo kada Zaev i njegovi saradnici budu odgovarali za kriminal“, navodi se u partijskom saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar