najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

I vojska traži izgubljenog dečaka u šumi

Japanska vojska priključila se danas potrazi za sedmogodišnjim dečakom koga su roditelji, kako su priznali, ostavili samog u šumi naseljenoj medvedima na severu Japana da bi ga kaznili.

Oko 75 pripadnika Japanskih kopnenih samoodbrambenih snaga pridružilo se potrazi za dečakom pored 130 pripadnika vatrogasnih ekipa, policajaca i volontera, rekao je za AFP pripadnik spasilačkih ekipa Satoši Saito.

Dečak Jamato Tanoka nestao je u subotu nakon što su ga roditelji izbacili iz automobila i ostavili na planinskom putu na severu ostrva Hokaido, u oblasti gde žive divlji medvedi, zbog lošeg ponašanja.  Dečak je, kako dodaje francuska agencija, bez vode i hrane.

Spasilačke ekipe ocenile su da je potraga za dečakom “frustrirajuće teška” jer do sada nisu pronađeni nikakvi dokazi o njegovom kretanju na tom planinskom području.

Grada Nanae zatražio je podršku vojske nakon što su spasilačke ekipe i policajci neuspešno tragali za dečakom prethodna četiri dana.

Par je prvo policiji rekao da se dečak izgubio dok su tražili povrće.

Kasnije su priznali da su ga ostavili samog na pet minuta da bi ga kaznili, ali da je on nestao kada su se vratili po njega, preneo je BBC.

Japanski mediji navode da su se roditelji, pošto su ostavili dete samo, odmakli od njega nekih 500 metara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike