U trendu

Volim predsednika puno: Zagrljaj za Erdogana, obezbeđenje kasno reagovalo (video)

Zbog čoveka koji je uleteo na binu, dok je predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan držao govor, pokrenula se rasprava o bezbednosti turskog predsednika, piše „Hurijet“.

Incident se dogodio u nedelju, u gradu Širnak, dok je Erdogan pozdravljao publiku, kada je muškarac iznenada skočio na binu i pokušao da ga zagrli. Predsednik i njegovo obezbeđenje su ga odgurnuli i potom je uhapšen.

Identifikovan je kao Husejin Demirdžan. Nakon bezbednosne procene, pušten je na slobodu, jer su vlasti došle do zaključka da ne predstavlja opasnost po bezbednost predsednika, prenosi AP.

Demirdžan je izjavio da se dogodio nesporazum, jer je samo želeo da zagli predsednika.

„Ja sam rođak porodice mučenika. Ukupno 13 osoba iz moje porodice su ubili pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK). Među mučenicima su moji roditelji, dva starija brata i dve sestre. PKK su upali u moje selo i ubili mnogo članova moje porodice“, rekao je on.

„Volim predsednika puno. Juče sam izašao na binu kako bih ga zagrlio, ali me nisu razumeli i odveli su me. Nisam imao drugu nameru sem da ga zagrlim. Nakon što sam dao izjavu, pušten sam“, rekao je Demirdžan dan nakon incidenta, prenosi AP.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.