U trendu

Voz sa Sakašvilijem zadržan kraj granice Poljske i Ukrajine

Medjunarodni voz u kojem je medju putnicima bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili koji je tako pokušao da udje u Ukrajinu, uprkos tome što mu je oduzeto državljanstvo te zemlje, zadržan je na graničnoj stanici u Poljskoj.

Sakašvili koji je posle mandata na mestu predsednika Gruzije postao guverner ukrajinskog regiona Odese, sada se bori da ponov dobije državljanstvo Ukrajine. koje mu je letos oduzeto, navodi Asošiejted pres.

On se u poljskom gradu Pšemislu ukrcao na voz za ukrajinski grad Ljvov pošto je odustao od prelaska granice automobilom.

Poljska železnica objavila je da će voz ostati u stanici u Pšemislu dok „osoba bez prava ulaska na teritoriju Ukrajine“ ne napusti voz.

Sakašvili je novinarima u vozu rekao da vlasti drže stotine putnika kao taoce, prenosi AP.

„Možete li da zamislite s kakvim idiotima imamo posla!?“, rekao je on.

Sakašvili je bio predsednik Gruzije od januara 2008. do novembra 2013. godine, a guverner Odese od maja 2015. do novembra 2016. godine.

On se sukobio s državnim vrhom Ukrajine, podneo ostavku na funkciju guvernera i osnovao političku partiju. Predsednika Ukrajine Petra Porošenka optužio je da se ne bori protiv korupcije, posle čega mu je Porošenko oduzeo državljanstvo Ukrajine.

Za Sakašvilijem je raspisana poternica u Gruziji gde mu je državljanstvo oduzeto 2015. godine kada je postao guverner Odese.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike