U trendu

Vozač iz Londona osumnjičen i za pokušaj ubistva

LONDON – Muškarac koji je uhapšen zbog sumnje na teroristički napad ispred britanskog parlamenta u Londonu, tereti se i za pokušaj ubistva, saopštila je danas policija te zemlje.

Kako Rojters podseća, 29-godišnji muškarac je juče prvobitno uhapšen pod sumnjom na pokušaj izvršenja terorističkog akta, nakon što je, kako je delovalo, namerno naleteo svojim automobilom na bicikliste i pešake, a zatim probio zaštitnu ogradu ispred britanskog parlamenta.

Tada su povređene dve osobe.

Kako je britanska agencija ranije izvestila pozivajući se na izvor iz evropske bezbednosne službe, uhapšeni je britanski državljanin Salih Kejter poreklom iz Sudana, koji nije poznat policiji od ranije.

„Ovo se još uvek tretira kao terorizam, ali motiv nam još nije poznat“, kazao je bezbednosni izvor britanskoj agenciji.

Policija još nije otkrila detalje o identitetu ovog čoveka, ali je potvrdila medijske navode da je reč o Britancu poreklom iz Sudana.

„Zadovoljni smo zato što znamo identitet uhapšenog muškarca. Prioritet istražnog tima ostaje razumevanje motiva ovog incidenta“, poručila je policija u saopštenju.

Muškarac koji je upravljao vozilom uhapšen je ubrzo usled incidenta, a na mestu na kojem se sve dogodilo, nije pronađeno oružje.

Policija je tada saopštila da je u okviru istrage izvršila pretres na dve lokacije u Birmingenu i jednoj u Notingemu.

U saopštenju policije je takođe navedeno da nije bilo novih hapšenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.