U trendu

Vozač „mazde“ osumnjičen za ubistvo iz nehata

BERLIN – Vozač „mazde“, koji je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban Šaulić, nalazi se u pritvoru i sumnjiči se za ubistvo iz nehata.

Prema pisanju nemačke štampe, muškarac od 34 godine iz Gitersloa vozio je pod dejstvom alkohola kada je na autoputu A2 velikom brzinom udario u vozilo u kojem su se nalazili Šaulić i njegovi prijatelji.

U sudaru on je lakše povređen i policija ga je odmah nakon nesreće uhapsila.

Prema navodima državnog tužilaštva od ponedeljka nad njim je primenjena mera istražnog pritvora zbog sumnje na ubistvo iz nehata.

Policija iz Bilefelda navodi i da on ne poseduje vozačku dozvolu.

Državno tužilaštvo zatražilo je da bude uhapšen, što je sud u Bilefeldu odobrio uz obrazloženje da je reč o sumnji na ubistvo iz nehata u saobraćaju, sa ukupnom materijalnom štetom od oko 26.000 evra.

Tužilaštvo je angažovalo veštaka kako bi razjasnio okolnosti nesreće, a kriminalistička služba je u ponedeljak, koristeći novi sferičnu kameru, uradila 3D snimke mesta nesreće koji će omogućiti rekonstrukciju nesreće.
Istraga obuhvata i pitanje da li su osobe u oba vozila bile vezane, kao i pitanje kako je 34-ogodišnjak uopšte mogao da upravlja vozilom koje nije u njegovom vlasništvu.

Policija je, takođe, pozvala svedoke ove nesreće, koja se dogodila u nedelju rano ujutro, da se jave i svojim iskazom pomognu u rekonstrukciji udesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar