U trendu

Vozačka obuka za kadete i učenike vojnih škola

KRALJEVO – U Bataljonu za obuku saobraćajne službe Vojske Srbije u toku je obuka kadeta Vojne akademije i učenika Srednje stručne vojne škole 1300 kaplara za bezbedno upravljanje motornim vozilima C kategorije.

Obuka se realizuje na poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva, a izvode je sertifikovani instruktori iz ove jedinice Centra za obuku logistike, u skladu s planom školovanja budućih starešina Vojske Srbije.

Tokom obuke, kadeti i učenici stiču znanja o pravilima i bezbednosti u saobraćaju, eksploataciji i održavanju vozila i njihovih podsistema, i prolaze obuku u upravljanju vozilom na vojnom poligonu i javnim putevima, a po uspešnom polaganju teoretskog i praktičnog ispita oni će steći vozačku dozvolu u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Obuka za upravljanje motornim vozilima je obavezan deo školovanja kadeta Vojne akademije i učenika Srednje stručne vojne škole, od kojih se kao budućih starešina Vojske Srbije očekuje da ovladaju brojnim znanjima i veštinama koje ne moraju biti isključivo vojničkog karaktera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar