U trendu

Vučurović: Premijer bi trebalo da bude Andrija Mandić

PODGORICA – Poslanik DF u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović smatra da posle eksperimenata sa ekspertskom i manjinskom Vladom Crne Gore, mandatar treba da bude najjači u ovom savezu, a prema njegovom ličnom mišljenju je to Andrija Mandić.

Na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. Mandić je bio prvi na koalicionoj listi „Za budućnost Crne Gore“, ali je to mesto prepustio Zdravku Krivokapiću, koji je nakon pobede opozicionih snaga kandidovan za mandatara.

„I pored toga što je Demokratski front uložio mnogo napora da onoga dana kada se raspravljalo o sudbini vlade Dritana Abazovića pokuša da okupi pobednike izbora od 30. avgusta 2020. međusobne netrpeljivosti između pojedinih političkih subjekata dovele su do ishoda čiji smo svedoci“, rekao je Vučurović za podgorički portal Pogled.

On kaže da je animozitet između Demokrata, Ure i SNP očigledno preveliki, toliki da su Demokrate učestvovale u rušenju te vlade i to na inicijativu DPS vezanu za potpisivanje Temeljnog ugovora.

„Zato je, očigledno, preduslov da bi se krenulo u neku novu priču smirivanje strasti između ovih političkih subjekata i kada se oni između sebe dogovore neka onda slobodno taj predlog ponude DF i mi ćemo ga pažljivo analizirati“, kazao je Vučurović.

Vučurović je istakao da je od krucijalne važnosti da u pregovorima koji predstoje niko od subjekata koji su srušili vladu ne pokuša da ulazi u neke nove aranžmane sa Demokratskom partijom socijalista. On dodaje da je važno ne podleći uticaju briselskih krugova, kojima je to cilj.

Vučurević je izrazio očekivanje da će pregovori o formiranju nove skupštinske većine početi ubrzo.

“Demokratski front se zalaže za evropske integracije, EU je naš partner, ali je dosta više podaničkog odnosa, dosta je toga da nam Bilčik, Lajčak ili neki Picula određuju sudbinu države i vlade. Moramo pokazati dostojanstvo i odbiti pritiske sa te strane, a dobro nam je poznat dugogodišnji aranžman nekih od pomenutih sa Milom Đukanovićem“, kazao je Vučurović.

Istakao je da je narod na izborima 2020. izrazio svoju volju, te da vlada treba da se formira prema tim rezultatima, kao svuda u Evropi, a da o tome nikako ne bi trebalo da odlučuju briselski činovnici i treći savetnici u ambasadama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar