U trendu

Vujoševiću određen pritvor u trajanju od 72 sata

PODGORICA – Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, kojeg tužilaštvo tereti za krivično delo protivzakoniti uticaj i da je deo kriminalne grupe, koju je organizovao predsednik Atlas Grupe Duško Knežević, saslušan je danas u Podgorici, gde mu je određeno zadržavanje od 72 sata.

Podgorički portal CdM piše da je Vujoševića saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Njegov advokat Borivoje Borović je novinarima rekao nakon saslušanja da je Vujošević negirao krivicu i da nije primao novac od Kneževića za podmićivanje tužilaca.

„Moj branjenik tereti se za dva krivična dela – protivzakoniti uticaj i pripadništvo kriiminalnoj organizaciji. Za prvo delo je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina, a za drugo od jedne do osam godina“, rekao je Borović.

On je kazao da je specijalna tužiteljka donela specijalnu naredbu iznošenja u javnost detalja odbrane Vujoševića.

Kratko je rekao da je Vujošević pre nego su ušli kod tužioca negirao da je bilo kome nudio ili davao mito.

Inače, Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko Graničnog prelaza Dračenovac, a danas po povratku je uhapšen na podgoričkom aerodromu i priveden u Specijalno tužilaštvo.

Osim Borovića, Vujoševića će zastupati i podgorički advokat Lazar Aković, kojeg je angažovala porodica osumnjičenog.

Vujošević je osumnjičen nakon što je Knežević objavio audio snimak telefonskog razgovora u kome tvrdi da je novac dobijen od biznismena predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Stanković je u zamenu trebalo da pusti na slobodu Kneževićevog kuma Dejana Sekulića, koji je u pritvoru od avgusta.

Stanković je u međuvrmenu negirao te optužbe, a Knežević je ranije danas objavio treći deo telefonskog razgovora sa Vujoševićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.