U trendu

Vukas najavio parlamentarni odbor o slučaju Janaf

ZAGREB – Nikša Vukas, predsednik Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbednost Hrvatskog sabora najavio je sazivanje sednice tog odbora i dodao da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio informaciju o curenju podataka vezano za istragu o „aferi Janaf“.

On je u izjavi za zagrebačku TV N1 podsetio da se u poslednjem izveštaju hrvatske tajne službe (SOA) navodi da je sistemska korupcija rasprostranjena u svim segmentima društva i da ugrožava nacionalnu bezbednost.

Nedopustivo je, smatra Vukas, da uvek informacije cure dan pre kada su političari u pitanju, pa je i odgovor s tim u vezi zatražen od Božinovića.

„Ako je istraga radila deset meseci, ko se usudio da dan pre uništi sve to“, zapitao je Vukas i dodao da je u pitanju „ozbiljna stvar koja se ponavlja iz slučaja u slučaj“.

Komentarišući izjavu predsednika Zorana Milanovića da je premijer Andrej Plenković trebalo da bude obavešten o istraži, on kaže da je sigurno da bi o nekim ključnim stvarima trebalo da znaju i predsednik i premijer.

„Jer, oni su ti koji štite ustavnopravni poredak. Vidimo da Milanović kaže da je znao kada je bio premijer, a Plenković kaže da on ne zna, pa ćemo i to razmotriti“, rekao je Vukas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar