U trendu

Vukotić će do kraja novembra biti izručen CG

PODGORICA – Jovica Vukotić iz Kotora, kojeg su bezbednosne službe označile kao vođu „škaljarskog klana“, biće izručen Crnoj Gori iz Srbije najverovatnije do kraja novembra, piše list „Dan“.

Prema pisanju lista, njemu tada ističe kazna od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata, na koju je osuđen u Srbiji, gde je i odležao dve trećine kazne, prenosi CdM.

Kako se navodi, u zatvoru može da bude najduže do kraja novembra, zbog čega crnogorske vlasti očekuju da će do tada biti izručen, a izručenje može da odloži samo neka nova istraga ili krivična prijava pred istražnim organima Srbije.

Vukotić nije tražio da robija u Crnoj Gori zbog tog dela, a crnogorski pravosudni organi potražuju ga zbog sumnje da je učestvovao u dva pokušaja ubistva.

On se u Crnoj Gori tereti da je pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od voda rivalskog „kavačkog klana“, a sumnjiči se i da je učestvovao 2016. godine u pokušaju ubistva dvojice pripadnika tog klana.

Dodaje se i da se Vukotić u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar