U trendu

Zaharova: Američki mediji puni predrasuda

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su američki mediji tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Vašingtonu pokazali velike predrasude i manjak nezavisnog razmišljanja.

Zaharova je navela da mediji na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao Lavrov posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, nisu pokazali nikakav interes za bilateralne odnose.

Većina pitanja, kako je rekla, ticala su se navodnog mešanja Rusije u američke izbore i smene direktora FBI, prenosi TAS S.

„Nijedan ozbiljni argument a ni šala nisu uspeli da zaustave poplavu pitanja američkih novinara, koji izgleda nisu shvatali koliko je suludo pitati ministra spoljnih poslova neke druge zemlje o razlozima za određene personalne smene u sopstvenoj zemlji“, rekla je Zaharova, koja je u ruskoj delegaciji koju u SAD predvodi Lavrov.

To, kako je kazala, ukazuje na ogromne predrasude masovnih medija, nedostatak nezavisnog razmišljanja i kontrolu od strane određenih političkih grupa.

Ona je rekla i da je zabrinuta za budućnost američkih masovnih medija.

„Imajući u vidu njihov veliki uticaj na medijski prostor širom sveta, to je naš zajednički problem. Nemoguće je imati tako moćne resurse uticaja na javno mnjenje i u isto vreme skliznuti na nulu što se tiče intelekta“, zaključila je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.