U trendu

Zaharova: Berbok da ne napravi nepopravljive greške u Ukrajini

MOSKVA – Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je večeras nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, koja je priznala da je pogrešila kada je rekla da je „Evropa u ratu sa Rusijom“, da ne napravi nepopravljive greške koje se tiču Ukrajine.

Berbok je danas priznala da je pogrešila u januaru, kada je rekla da je „EU u ratu sa Turskom“.

„Ko radi, taj i greši“, rekla je Berbok za „Tagešspigel“.

Prema Zaharovoj, to je ključna izjava Berbok, preneo je TAŠ.

„Jednom kada priznate svoju grešku iskreno, shvatite sve. Morate shvatiti. Ali, ako ste licemer, onda ćete sledeći put napraviti nepopravljivu grešku“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je poručila nemačkoj ministarki da „ukoliko ona veruje da svako ima pravo da čini greške jer su greške deo ljudskog života, onda treba da prestane da se meša u krizu koja vodi do ubijanja ljudi zapadnim oružjem“.

Zaharova je istakla da je Nemačka podržavala ukrajinski režim, koji je, kako je navela, „ubijao ljude u Donbasu osam godina, i da je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju kako bi zaustavila krvoproliće, zaustavila opasnost da situacija eskalira u novi svetski rat“.

„A onda, NATO kriminalci su počeli da dolivaju benzin na vatru, pretvarajući sve u masovni pokolj“, dodala je Zaharova.

Berbok je na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu 24. januara rekla da se „evropske zemlje bore protiv Rusije, a ne jedna protiv druge“.

Zbog toga je apelovala da se izbegnu neslaganja među zapadnim državama kada je reč o slanju oružja Kijevu, piše ruska novinska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar