Zaharova: Bregzit je unutrašnje pitanje Londona

Moskva smatra da je Bregzit pitanje unutrašnje politike Velike Britanije koje se tiče njenih odnosa sa EU, a Rusija prati taj proces, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Mi nemamo ništa s Bregzitom, to je unutrašnje pitanje Velike Britanije, Britanci su odgovorni za taj proces koji se odnosi na interakciju s EU“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, prenela je agencija Tass.

Zaharova je navela da Rusija „svakako prati taj proces pošto je na istom kontinentu“, dodajući da Moskva ima odnose i sa Londonom i sa Briselom.

„Mi verujemo da je Bregzit unutrašnja politika Velike Britanije koja se tiče njenih odnosa sa Evropskom unijom. Naravno mi procenjujemo moguće posledice Bregzita sa kojima bi Rusija mogla da se suoči, posebno u ekonomskoj i finansijskoj sferi“, rekla je Zaharova.

Britanska premijerka Tereza Mej uputila je u sredu pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku kojim je pokrenula istupanje Velike Britanije iz EU, posle 44 godina članstva.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike