U trendu

Zaharova: Izmisljotina da je Tramp otkrio informaciju Rusima

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije demantovala je danas da je američki predsednik Donald Tramp otkrio visokim ruskim zvaničnicima poverljivu informaciju tokom posete Sergeja Lavrova Vašingtonu.

Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova je na Fesjbuku napisala da su te tvrdnje „još jedna izmišljotina“.

„Vašington post“ je, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da je Tramp otkrio veoma poverljivu informaciju ruskom ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu tokom njihovog susreta prošle nedelje o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obaveštajni izvor, podseća AP.

Dnevnik navodi da je informacija koju je Tramp otkrio Lavrovom i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku, obezbedio partner SAD preko veoma osetljivog obaveštajnog partnerskog sporazuma.

Partner u sporazumu nije dao dozvolu SAD da podeli informaciju sa Rusijom, a zvanicnici su izjavili da Trampova odluka da to ipak učini predstavlja rizik za buduću saradnju sa saveznikom, koji ima pristup unutrašnjim krugovima Islamske države, piše „Vašington post“.

Nakon susreta Trampa sa Lavrovom, jedan od viskorangiranih zvanicnika iz Bele kuće preduzeo je korake kako bi smanjio štetu i pozvao CIA i Nacionalnu bezbednosnu agenciju.

Kako piše list, iz CIA su odbili da daju komentar, dok u Agenciji za nacionalnu bezbednost nisu želeli da odgovore na zahtev da daju komentar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.