U trendu

Zaharova: Moskva izgubila poverenje u pregovarace iz Ukrajine

MOSKVA – Moskva je izgubila poverenje u pregovarače iz Ukrajine, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i istakla da je zvanična Moskva bila spremna na to da će se ukrajinska strana, kako je rekla, nedosledno ponašati tokom pregovora, prenosi Sputnjik.

„Iz kancelarije čoveka koji sebe naziva predsednikom Ukrajine i koji ima odgovarajuća ovlašćenja stigla je molba da se vode pregovori. Rusija nije odbila tu molbu. Onda je, kao i uvek, počeo cirkus kijevskog režima: te dolaze, te ne dolaze, te učestvuju, te ne učestvuju, te daju izjave koje protivreče rezultatima prethodnih rundi pregovora, te menjaju stavove“, rekla je Zahorova i upitala:

„Da li su u Moskvi bili spremni na to? Da, naravno“.

Ona je za TV kanal „Rusija-24“ rekla da je takvo ponašanje ukrajinskih pregovarača „klasična šema“ i „potvrda da kijevski režim nije nezavisan i da se kontroliše spolja, a da su pregovori instrument za odvraćanje pažnje“.

„To ne znači da neko smatra taj pregovarački proces visokom notom međunarodnog prava i veruje onima sa kojima seda za pregovarački sto. Ovde se više ne radi o onom ‘veruj, ali proveravaj’, jer odavno ne postoji poverenje u te ljude. Glavna situacija se odvija na terenu,“ navela je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.