U trendu

Zaharova: Potvrđeno da Navaljnog sponzorišu strane ambasade

MOSKVA – Informacije da blogera Alekseja Navaljnog sponzorišu strane ambasade u Rusiji su potvrđene, a većina donacija prolazila je kroz američko i nemačko diplomatsko predstavništvo, izjavila je protparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom nalogu na aplikaciji Telegram navela da je pročitala informaciju da su među onima koji su sponzorisali projekte Navaljnog desetine zaposlenih u stranim ambasadama u Rusiji.

„Odlučila sam da otkrijem da li je to laž. Ispalo je da nije i sve je potvrđeno“, napisala je Zaharova, prenosi Tas s.

Kako je objasnila, šema je sprovođena tako što bi strane ambasade unajmljivale ruske državljane i plaćale im novcem koji je kasnije prebacivan u odgovarajuće agencije.

„Pogodite preko čijih je ambasada prošlo najviše donacija. U pravu ste, kroz američku i nemačku“, napisala je Zaharova.

Ona je dodala da su i ambasade Kanade, Francuske, Španije i drugih zemalja članica NATO takođe učestvovale u „ovoj maloj vrteški“.

„Da li su strane vlase osmislile ovaj vid prebacivanja novca specijalno za Navaljnog ili je to bila iznenađujuća koincidencija osećanja između poslodavaca i zaposlenih, to treba da ispitanju naši civilni aktivisti i novinari“, poručila je Zaharova.

Ona je ocenila i da bi u zapadnim mejnstrim medijima „izbila histerija“ kada bi zaposleni u ruskim diplomatskim predstavništvima prebacivali novac, na primer republikancima u SAD ili Kataloncima u Španiji.

„Krici bi se čuli širom planete“, navela je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.