U trendu

Zajednička vojno-medicinska vežba Srbije i SAD u Angoli

Prva zajednička vojno-medicinska vežba naoružanih snaga Srbije i SAD u Angoli počela je u provinciji Bengo, na severu te zapadnoafričke zemlje, u cilju jačanja odgovora na zarazne bolesti, preneli su danas strani mediji.

Posmatrači vojno-medicinske vežbe, koja je počela u subotu u gradu Vale do Paraiso u provinciji Bengo, stručnjaci su iz Madjarske, Južne Afrike, Obale Slonovače, Malavija, Bocvane i Portugala, navodi portal herald.co.zw.

Prethodno je početkom novembra saopšteno, kako je preneo portal newsghana.com.gh, da će taj dogadjaj biti održan u dve faze od 4. do 15. decembra – prva će biti posvećena obuci, a druga praksi.

Miroslav Broćić, koji predvodi predstavnike Srbije, rekao je da ta vojno-medicinska vežba predstavlja odličnu priliku za sticanje iskustva sa američkim kolegama, naročito kada su u pitanju tropske bolesti, prenela je agencija Sinhua.

Cilj vežbe je, kako navodi agencija, unapredjenje dijagnoze infektivnih, endemskih i epidermalnih bolesti kao što su malarija, denga groznica, zika, leptospiroza i kolera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.