U trendu

Zakerberg odbacio Trampove optužbe da je protiv njega

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg odbacio je optužbe predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da je ova kompanija protiv njega, ali je dodao i da žali zbog svojih izjava posle izbora.

„Fejsbuk je oduvek bio protiv Trampa. (Društvene) mreže su oduvek bile protiv Trampa“, napisao je juče predsednik SAD na svom Tviter nalogu, opisavši tako i novine „Njujork tajms“ i „Vašington post“, a takođe se zapitao da li su svi oni sarađivali.

Zakerberg je na Fejsbuku objavio da su i Tramp i liberali bili uznemireni idejama i sadržajem na Fejsbuku tokom kampanje koje im se nisu dopadale.

„Ja svakodnevno radim na povezivanju ljudi i izgradnji zajednice za svakog. Nadamo se da ćemo pružiti ljudima glas i stvoriti platformu za sve ideje“, napisao je on.

Takođe je primetio da je kampanja 2016. godine u SAD bila prva u kojoj su kandidati prvenstveno komunicirali preko Interneta i ocenio da je mogućnost uzajamne interakcije kandidata i birača bila dobra stvar.

On je takođe rekao da žali što je posle izbora rekao da je „suludo“ pomisliti da su dezinformacije na Fejsbuku promenile ishod izbora.

Fejsbuk će uskoro predati na uvid kongresnim istražiteljima oko 3.000 političkih reklama za koje se sumnja da su najverovatnije kupili Rusi tokom i nakon predsedničkih izbora.

Tramp se i sam oglašavao na Fejsbuku, a tokom kampanje je potrošeno približno 70 miliona dolara na objave na toj mreži, navodi Rojters.

Predstavnici Fejsbuka, Tvitera i Gugla pozvani su da svedoče pred Obaveštajnim komitetom američkog Senata 1. novembra o navodima u vezi sa mešanjem Rusije u američke izbore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.