U trendu

Zakerberg pravi tim, hoće u politiku?

Osnivač Fejsbuka Mark Zakenberg i njegova supruga Prisila Čen angažovali su demokratu, nekadašnjeg savetnika Baraka Obame, Džoela Benensona za konsultata.

Kako piše „Politiko“, Benenson, koji je bio savetnik i u kampanji Hilari Klinton prošle godine, angažovan je kako bi sprovodio istraživanja za Inicijativu Čen-Zakerberg.

Benensonova kompanija “Benenson stratedžik grup“ sprovodiće istraživanja za tu organizaciju, čija je misija, kako se navodi na sajtu, „unapređenje ljudskog potencijala i promovisanje jednakosti“.

Zakerberg i Čen saopštili su ranije da će 99 odsto svog bogatstva dati u humanitarne svrhe, koje se procenjuje na oko 45 milijardi dolara, a dovođenje Benensona je još jedan znak da par svoj filantropski rad sve jače okreće ka politici, navodi „Politiko“, preneo je B92.

Par je u januaru zaposlio Dejvida Palufa, menadžera Obamine kampanje 2008, a zaposlili su i Ejmi Dadli, bivšu savetnicu senatora Tima Kejna.

Benenson nije komentarisao navode.

Iako poriče da je zainteresovan za politiku i neku javnu funkciju, Zakerberg se često pominje kao potencijalni predsednički kandidat 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar