najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zarada italijanske mafije veća od zarade “Fijata”

Italijanski mafijaši zarade prodajući narkotike u Italiji koliko i bi i kompanija “Fijat” zarađivala prodajući automobile ali ne plaćajući porez, saopštilo je danas italijansko državno tužilaštvo zaduženo za borbu protiv mafije.

Navodeći procene kancelarije Ujedinjenih nacija za narkotike i kriminal, italijansko tužilaštvo je objavilo da organizovane kriminalne grupe u Italiji godišnje zarade više od 32 milijarde evra trgujući drogom, preneo je Rojters.

“To je kao da najveći italijanski proizvođač automobila, zajedno sa svojim dobavljačima delova i prodajnom mrežom, isplaćuje sve plate i svoje dobavljače, a sve proizvodi na crno i bez poštovanja propisa, a zatim prodaje i ponovo ulaže sve bez plaćanja ikakvih poreza”, navodi se u godišnjem izveštaju tužilaštva.

“Mala je razlika u tome sto je marža kod trgovaca drogom najmanje deset puta veća od one koje naplaćuje bilo koji industrijski proizvođač”, navodi se u izveštaju.

U tom dokumentu se poredi zarada mafije sa zaradom “Fijata” u Italiji, a ne prihodi čitave grupacije “Fijat Krajsler” na svetskom nivou, napominje britanska agencija.

Tužilaštvo ističe da je kalabrijska mafija, poznata kao Ndrangeta, postala najveći evropski snabdevač južnoameričkim kokainom.

Zahvaljujući povlašćenim vezama za južnoameričkim kriminalnim grupama koje “imaju potpuno poverenje u kalabrijske klanove”, Ndrangeta je takođe postala glavni snabdevač kokainom drugih mafijaških grupa u Italiji, tvrdi tužilaštvo.

U Italiji je između jula 2014. i juna 2015. zaplenjeno gotovo četiri tone kokaina, što je osam odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike