U trendu

Zarif: SAD lažu; Netanijahu: Podrška SAD

DUBAI – Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif rekao je da su tvrdnje SAD da je Iran oborio njihov dron u međunarodnim vodama laž i najavio da će Teheran to pitanje izneti pred Ujedinjene nacije.

„SAD vode ekonomski terorizam protiv Irana, sprovele su prikrivenu akciju protiv nas i zadiru na našu teritoriju. Ne želimo rat, ali revnosno ćemo braniti naše nebo, kopno, vodu“, naveo je Zarif na Tviteru.

On je dodao da će Teheran izneti „ovu novu agresiju pred UN i pokazati da SAD lažu o međunarodnim vodama“, prenosi Rojters.

S druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je sve „miroljubive“ zemlje da podrže američke napore da zaustave, kako kaže, eskalirajuće provokacije Irana, prenosi AP.

„U poslednjih 24 časa, Iran je intenzivirao svoju agresiju protiv SAD i protiv svih nas. Izrael je uz SAD i njegovu vojsku“, rekao je Netanijahu na prijemu za vlasnika tima američkog fudbala Nju England Patriots Roberta Krafta.

Iran je oborio dron američke vojske za koji tvrdi da je bio u špijunskoj misiji nad njegovom teritorijom, a Vašington tvrdi da je leletlica pogođena u međunarodnom vazdušnom prostoru i da je reč o „neprovociranom napadu“.

(Tanjug)

Napišite komentar