U trendu

Zašto je Špirićev audi kupljen za 200.000,prodat za 30.000KM

BRČKO – Audi Q7, koji je 2008. godine kupljen za 219.900 KM za tadašnjeg predsedavajućeg Saveta ministara BiH Nikolu Špirića, prodat je pet godina kasnije za 34.218 KM.

Prema pisanju Centara za istraživačko novinarstvo (CIN), optuženima za prevaru i zloupotrebu položaja u vezi sa tom nabavkom počinje suđenje sledećeg meseca u Osnovnom sudu u Brčko Distriktu.

Tada će biti održano prvo ročište u predmetu koji se vodi protiv firmi „Transjug L“ iz Donjeg Žabara i „Brčko Gas“ iz Brčkog i njihovih bivših direktora, navodi CIN.

Njima se, kažu, stavlja na teret prevara i zloupotreba položaja u vezi sa nabavkom vozila za Nikolu Špirića, bivšeg predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

„U januaru ove godine je potvrđena optužnica Tužilaštva Brčko Distrikta protiv Duška Sofrenovića i Sime Brkića, nekadašnjih direktora firmi „Transjug L“ i „Brčko Gas“ zbog nabavke i servisiranja terenskog automobila „Audi Q7 FSI Quattro tiptronic“. Vlasnik ovih firmi je Đorđe Kojić, Špirićev stranački kolega iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata“, piše CIN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.