najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zastoj motora uzrok rušenja aviona

Uzrok rušenja starog vojnog indonežanskog aviona, na stambenu četvrt Medana, kada je poginulo 141 lice, bio je zastoj u radu motora, na šta ukazuje anomalija na elisi, saopštile su vazdušne snage.

Maršal vazduhoplovstva Agus Supriatna ukazao je novinarima na činjenicu da je avion skrenuo desno, nakon poletanja i da je leteo manjom od normalne brzine, što takođe ukazuje na kvar motora, prenosi AP.

Ubrzio posle poletanja, pre rušenja, avion Herkules C-130 udario je u radio antenu visoku 35 metara, dodao je Supriatna.

Potraga za telima je završena u sredu. U avionu je bilo 122 ljudi, ali je bilo poginulih i na zemlji. Portparol Dvi Badarmanto je rekao da su prizemljnei dugi avioni istog tipa, zbog istrage, ali nije naveo koloko aviona će biti uključeno u istragu.

Avion je nosio mnogo više putnika nego što je vojska prvi put saopštila. U početku je vazduhoplovstvo tvrdilo da je bilo 12 članova posade, na avionu starom 51 godinu, ali putnici nisu pominjani. Zatim je broj više puta povećavan što ukazuje na zbrku oko toga kako su se toliki ljudi ukrcali na avion, na putovanje koje prokriva nekoliko gradova.

Avion tog tipa se srušio i 2009. godine, kada je poginulo 100 ljudi, kada je zatraženo povećanje budžeta za obnovu zastarele flote.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike