U trendu

Završne pripreme za svečani defile u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO – Na ulicama Istočnog Sarajeva od jutarnjih sati traju završne pripreme za svečani defile povodom Dana Republike Srpske.

Učesnici defilea dobijaju završna uputstva i okupljaju se na Trgu Srbija. Učesnici su stigli iz svih krajeva Republike Srpske. Mnogi od njih učestvovali su i na defileu koji je ranijih godina održavan u Banjaluci.

„Mi smo iz Modriče. Drago mi je sto se ovaj događaj ove godine održava u Istočnom Sarajevu. Nadam se da ćemo u nekim narednim godinama imati priliku da budemo deo defilea i u Modriči, ali i drugim gradovima Republike Srpske“, rekao je jedan od učesnika defilea za banjalučke Nezavisne novine.

U svečanom defileu u Istočnom Sarajevu povodom Dana Republike učestvovaće 2.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a biće razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara, izjavio je načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.

On je pozvao sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar